Športsko ribolovna udruga “Drava” Terezino Polje ukupni pobjednik Kupa županije VPŽ 2015.

Prvenstvo Virovitičko-podravske županije u lovu ribe, pod nazivom Kup županije, održalo se u nedjelju 10.05.2015. u Slatini na Starom bajeru i akumulaciji Javorica, a domaćin ovogodišnjeg kupa županije bila je Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina. Za natjecanje prijavila se ukupno 21 ekipa u četiri kategorije: kadetkinje, kadeti, juniori i seniori. Ukupan broj od 90-ak sudionika natjecanja raspoređen je na dvije natjecateljske vode, pa su tako seniori lovili na Javorici, a ostale kategorije na Starom bajeru.

U konkurenciji kadetkinja prijavila se samo jedna ekipa, i to ŠRU „Šaran“ Orahovica koja se ujedno i plasirala na završnicu Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza za kadete i kadetkinje, tj. na prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Virovitici. Najuspješnija kadetkinja u pojedinačnom plasmanu bila je Valentina Volenik sa ulovljenih 3.655 grama ribe, a slijede Vanesa Tir sa 1.575 grama i Lana Sikora sa 1.355 grama ribe.

Kod kadeta se također prijavila samo jedna ekipa, ŠRU „Smuđ“ Križnica, koja je također ostvarila pravo nastupa na završnici Kupa HŠRS-a. Pojedinačno najuspješniji kadet bio je Alen Kožarić sa ulovljenih 3.415 grama ribe, drugo mjesto osvojio je Filip Kožarić sa 2.445 grama, dok je treće mjesto zauzeo Mario Matić sa ulovljenih 1.845 grama ribe.

U kategoriji juniora prijavile su se tri ekipe. Juniori ŠRU „Šaran“ Orahovica sa osvojenim prvim mjestom ponovno su dokazali da su najbolji u svojoj konkurenciji i da odlični rezultati sa posljednjih nekoliko prvenstava Hrvatske nisu slučajni. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRU „Smuđ“ Križnica, a treće ŠRU „Drava“ Terezino Polje. Rezultati po sektorima su slijedeći:

Sektor A

 1. Tomislav Milovac, „Šaran“ Orahovica – 3.900 g
 2. Stjepan Čerepinko, „Smuđ“ Križnica – 1.565 g
 3. Antonio Stronjak, „Drava“ Terezino Polje – 1.275 g

SEKTOR B

 1. Luka Crlenjak, „Smuđ“ Križnica – 3.785 g
 2. Ivan Bušljeta, „Šaran“ Orahovica – 2.280 g
 3. Dario Kozlinger, „Drava“ Terezino Polje – 2.200 g

SEKTOR C

 1. Denni Volenik, „Šaran“ Orahovica – 6.300 g
 2. Stjepan Novak-Jembri, „Smuđ“ Križnica – 4.855 g
 3. Jasmin Blažević, „Drava“ Terezino Polje – 2.575 g

Najviše ulovljenje ribe u konkurenciji juniora imao je Denni Volenik sa ulovom od 6.300 grama, čime je postao prvak staze. Odmah iza njega na drugom mjestu je Tomislav Milovac sa ulovom od 3.900 grama i na trećem mjestu Luka Crlenjak sa 3.785 grama ribe. Budući da prve tri ekipe juniora sa prvenstva županije imaju pravo nastupa na 7. zoni (prvenstvu Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije), koje je izlučno natjecanje za prvenstvo Hrvatske odnosno Kup HŠRS, sve tri ekipe osigurale su nastup na 7. zoni na jezeru Skresovi u Garešnici 24.05.2015.

Kao i uvijek najveća borba vodila se u seniorskoj konkurenciji gdje je konkuriralo 16 ekipa s područja županije. Nakon trosatnog natjecanja, vaganja ulova i zbrajanja rezultata izdvojile su se dvije ekipe, ŠRU „Virovitica“ iz Virovitice i ŠRU „Klen“ iz Slatine. Ipak, vaga je pokazala da je na ovom kupu županije najuspješnija seniorska ekipa bila ŠRU „Virovitica“ iz Virovitice sa osvojena dva prva sektorska mjesta, te jednim drugim sektorskim mjestom. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRU „Klen“ Slatina, a treće ŠRU „Greda“ Pitomača. U pojedinačnoj konkurenciji ostvareni su slijedeći sektorski rezultati:

SEKTOR A

 1. Adrijano Idek, „Klen“ Slatina – 4.170 g
 2. Stjepan Štribl, „Virovitica“ Virovitica – 2.285 g
 3. Tihomir Hološ, „Linjak“ Zdenci – 1.860 g

SEKTOR B

 1. Dražen Jovanović, „Virovitica“ Virovitica – 2.615 g
 2. Željko Vilk, „Klen“ Slatina – 1.975 g
 3. Kristian Šarabok, „Mrena“ Gornji Miholjac – 1.830 g

SEKTOR C

 1. Tihomir Ištvanović, „Virovitica“ Virovitica – 3.900 g
 2. Robert Keller, „Klen“ Slatina – 3.715 g
 3. Dalibor Jelenčić, „Linjak“ Zdenci – 2.660 g

Seniorski prvak staze s najviše ulovljene ribe je Adrijano Idek sa 4.170 grama ribe, na drugom mjestu je Tihomir Ištvanović sa 3.900 grama, dok je na trećem Dražen Jovanović sa 2.615 grama ribe.

S obzirom da u konkurenciji seniora prvih pet ekipa sa prvenstva županije ostvaruje pravo nastupa na 7. zoni na Skresovima u Garešnici, osim već spomenute prve tri ekipe nastup su osigurale i ekipe „Linjak“ Zdenci i „Šaran“ Pitomača.

Zbrajanjem konačnih ekipnih plasmana po svim kategorijama došlo se do novog pobjednika Kupa Virovitičko-podravske županije u 2015. godini, a to je Športsko ribolovna udruga „Drava“ Terezino Polje koja će prijelazni pehar držati u svojim vitrinama do slijedeće godine.

Pehare i medalje najuspješnijim natjecateljskim ekipama i pojedincima uručili su slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš i predsjednik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić.

Zahvaljujemo svim sudionicima natjecanja na fer borbi i sportskom ponašanju. Također, zahvaljujemo i Športsko ribolovnom savezu Virovitičko-podravske županije i njegovu predsjedniku Nikici Medariću, ovlašteniku ribolovnog prava Športsko ribolovnoj udruzi „Šaran“ Bakić, Gradu Slatini i gradonačelniku Ivanu Roštašu, glavnom sucu natjecanja Jozi Tovaroviću i naravno članovima Športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina koji su svojim radom pomogli u ostvarenju ovako masovnog i zahtjevnog natjecanja.

Bistro!

Foto by Robert Turkalj, Radio Slatina