Treba li to uopće komentirati?!

18.06.2022. članovi Klen Slatina ostali su neugodno iznenađeni zatečenim grafitima na ribičkom domu naše udruge na bajeru. Tek nakon što smo uklonili prethodne grafite osvanulo je novo „umjetničko djelo“ besposlenih delikvenata koje svoje nezrelo ponašanje ne znaju izraziti na drugi način nego ponovnim nanošenjem štete našoj udruzi.

Obavijest ribičima i članovima ŠRU “Klen” Slatina


Poštovani ribiči i članovi ŠRU “Klen” Slatina,

nastavno na učestale upite naših članova vezanih za obavljanje rekreativnog ribolova u vrijeme epidemije korona virusa, prenosimo Vam u nastavku obavijest Hrvatskog športsko ribolovnog saveza:

Poštovani,

Donosimo Vam priopćenje Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na upit da li se smije obavljati rekreativni ribolov na rijekama, jezerima i ribnjacima, u skladu sa odredbom stožera o kretanju i napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zbog trenutne ozbiljne epidemiološke situacije  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske apelira na sve građane da u interesu javnog zdravstva maksimalno smanje nepotrebne aktivnosti.
STOŽER CZ RH

Stoga molimo ribolovkinje i ribolovce da poštuju odluke koje su donesene od strane nacionalnog stožera, te preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije korona virusom (COVID-19).

ODLUKA O MJERAMA OGRANIČAVANJA DRUŠTVENIH OKUPLJANJA, RADA U TRGOVINI, USLUŽNIH DJELATNOSTI I ODRŽAVANJA SPORTSKIH I KULTURNIH DOGAĐAJA

ODLUKA O MJERI STROGOG OGRANIČAVANJA ZADRŽAVANJA NA ULICAMA I DRUGIM JAVNIM MJESTIMA

ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U RH

SVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO – KORONAVIRUS PREPORUKE

Slijedom navedenih odluka i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske HŠRS je otkazao sva natjecanja, organizaciju ribolovnih i ribočuvarskih ispita, skupština i svih ostalih okupljanja u organizaciji HŠRS-a do daljnjega.

Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina također do daljnjega neće provoditi nikakve aktivnosti koje zahtijevaju okupljanje dvoje ili više ljudi.

Održana Skupština ŠRU „Klen“ Slatina

Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina održala je u nedjelju 08.03.2020. redovnu godišnju skupštinu u ribičkom domu na bajeru u Slatini. Rad Skupštine započeo je u 10:00 sati na kojoj su osim članova ŠRU „Klen“ Slatina prisustvovali i gosti iz prijateljske udruge Štuka Ferdinandovac, zatim pročelnik Grada Slatine g. Krunoslav Šarabok te predsjednik ŠRU „Šaran“ Bakić g. Damir Kireta.

Na Skupštini glavne teme bile su izvješća o radu udruge u prethodnoj kalendarskoj godini te planovi za tekuću 2020. godinu. Također, Skupština je obaviještena da je izrada natjecateljske staze na rijeci Dravi kod Noskovaca završena, staza je registrirana za sve lige HŠRS-a i uskoro se očekuje otvorenje.

Dvije provalne krađe na bajeru

U periodu od 11.09. do 14.09.2019. dogodile su se dvije provalne krađe na prostorijama ribičkog doma Športsko ribolovne udruge Klen Slatina na bajeru u Slatini. Pri počinjenju kaznenog djela napravljena je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna od strane za sada nepoznatih počinitelja. Oba slučaja prijavljena su policiji koja trenutno vodi istragu.

Potpisan ugovor sa VPŽ o sufinanciranju projekta ŠRU “Klen” Slatina

Od 136 projekata prijavljenih na javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koji su od općeg interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2019. godini odobreno je njih 118, za što je županija osigurala 600.000 kuna. Među odobrenim projektima odabran je i projekt Športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina pod nazivom „Nabava opreme za uređenje i održavanje natjecateljskih ribolovnih voda“ čime će udruga na lakši način doći do neophodne opreme za kvalitetnu pripremu i održavanje natjecateljskih staza na sportsko ribolovnim natjecanjima na kojima je domaćin.

Svečano potpisivanje ugovora održano je 22. svibnja 2019. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Uz župana Igora Androvića potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac te Dario Ripli, pomoćnik pročelnika za gospodarstvo i europske fondove VPŽ.

Male Bubamare posjetile Slatinske Bajere

U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom Ljiljanom Job djeca iz skupine Bubamare povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 22. ožujka posjetila su slatinske bajere u pratnji svojih odgojiteljica Maje Libl, Manuele Sejkora i pomoćnice Marije Varga Vrbaslija.

Ugodno i toplo prijepodne djeca su provela uz igru i šetnju do slatinskih bajera koje održavaju članovi Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina.
Ujedno su naučili kako trebaju čuvati svoj okoliš i prirodne izvore vode.

Foto: DV Zeko Slatina

Izvor: RadioSlatina

Potpisan ugovor s Virovitičko-podravskom županijom o financijskoj potpori projektu

Naša udruga se i ove godine javila na javni natječaj o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima udruga koji su od općeg interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2018. godini. Virovitičko-podravska županija ponovno je prepoznala prijavljeni natječaj kao značajan i od interesa za županiju i Športsko ribolovnu udrugu Klen Slatina te donijela odluku o financijskoj potpori.

Potpisivanje ugovora obavilo se 02.05.2018. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici. Na svečanosti potpisivanja nazočili su i župan Igor Andrović, te njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak. Ukupno je udrugama odobreno 71 projekt od kojih su 17 braniteljskih udruga.

 

Poveznice:

Foto: www.icv.hr

Održano predstavljanje rada ŠRU “Klen” Slatina u Zavičajnom muzeju Slatina

Kako je i prije nekoliko dana najavljeno, u petak 09.02.2018. u 18:00 sati održano je predstavljanje Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina u Zavičajnom muzeju u Slatini. Ispred ŠRU „Klen“ Slatina predavanje je održao tajnik udruge Adrijano Idek koji je prisutnima predstavio rad udruge od njezina osnivanja, zatim pregled najznačajnijih događanja i sportskih rezultata članova i ekipa udruge, a u izlaganju je spomenuo i nekoliko zanimljivih činjenica o samom sustavu natjecanja i sažeto opisao tehniku ribolova štekom.

Na početku izlaganja naveo je da je inicijator osnivanja Športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina bio Franjo Keller još 1984. godine i da je datum osnivanja udruge 30.05.1985. godine, a prvi predsjednik novoosnovane udruge bio je Slavko Mlinarić. Spomenuo je i da su slatinski novi i stari bajer, koje već više od 20 godina koristi udruga, nastali iskapanjem gline koja se koristila za proizvodnju cigle. Prestankom eksploatacije gline bajeri su zapušteni, a nekadašnja obližnja poduzeća počela su odlagati razni otpad s čime su prestali otakako je udruga započela sa uređenjem i održavanjem bajera.

Kao najznačajnije sportske rezultate izdvojio je njih nekoliko:

  • uspjeh kadetske ekipe iz 2006. godine kada je ekipa u sastavu Andrea Badurina, Silvija Badurina i Iva Filipović uz kapetana Antuna Badurinu osvojila 2. mjesto u Hrvatskoj.
  • kolektivni uspjeh udruge (kategorije kadeti, juniori i seniori) kada je ŠRU „Klen“ Slatina od 2005. godine do 2013. godine osvojila naslove prvaka Virovitičko-podravske županije 9 uzastopnih godina.
  • uspjeh seniorske ekipe u natjecanju županijske lige Virovitičko-podravske županije kada su od osnivanja lige 2009. godine osvojili ukupno 6 naslova prvaka u 9 godina postojanja lige, i to: 2010., 2011., 2014., 2015., 2016. i 2017. godine.
  • uspjeh seniorske ekipe u 2017. godini kada su u jakoj konkurenciji 8 ekipa kroz 8 kola natjecanja osvojili naslov prvaka II. hrvatske lige Hrvatskog športsko ribolovnog saveza i time se plasirali u prvu hrvatsku ligu HŠRS-a 2018. godine.

Istaknuo je da i u sportskom ribolovu nažalost ima varanja na natjecanjima, a isto tako i ozljeda. Prisutnima je pojasnio i sustav bodovanja koji je različit od primjerice nogometa, a krajem izlaganja ukratko je prezentirao tehniku ribolova štekom.

Za kraj je naglasio da je uloga sportskih ribolovaca vrlo bitna jer su oni među prvima koji uoče onečišćenja okoliša i voda, da se ribolovci prema prirodi odnose s poštovanjem i odgovornošću, te naveo činjenicu da se sva riba ulovljena na natjecanjima nakon vaganja pušta natrag u vodu.

Ovim putem se zahvaljujemo kustosima muzeja Martini Gavran i Srđanu Đuričiću na pozivu, kao i prisutnoj publici na posjeti predstavljanja rada ŠRU „Klen“ Slatina.

Bistro!

ŠRU “Klen” Slatina sudjeluje u Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina

U petak 26.01.2018. u sklopu Noći muzeja, u kojeg je uključen i Zavičajni muzej u Slatini, široj javnosti predstavila se i naša Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina. Ovogodišnje izdanje Noći muzeja koncipirano je kao dinamična manifestacija sa temom: Muzej i sport – lica i naličja sporta.

Zavičajni muzej Slatina od početka je uključen u državni projekt Noć muzeja i na zadanu temu pripremili su najbolje što slatinski kraj ima. Cilj je bio prikazati povijesni razvoj sporta u Hrvatskoj i razvoj slatinskog sporta kroz predavanja, izložbe fotografija, dokumenata, priznanja, medalja i pehara, kao i kroz dio donacije hrvatskog rukometnog reprezentativca i slatinčana Gorana Perkovca koji je donirao medalje sa olimpijade 1988. godine iz Seula. Održan je i okrugli stol pod nazivom “Druga strana sporta”, zatim nastup mladih učenika Glazbene škole Milka Kelemena, fitness za najmlađu i stariju populaciju, te turnir šahovskog kluba Slatina. Od sportova prikazani su ribolov, nogomet, rukomet, hrvanje, skijanje, atletika, stari tradicionalni sportovi i drugi.

Da bi se sve to provelo u djelo pobrinuli su se kustosi Zavičajnog muzeja Slatina povjesničarka umjetnosti Martina Gavran i arheolog Srđan Đuričić, uz ravnateljicu višu kustosicu i muzejsku savjetnicu prof. Dragicu Šuvak.

Kao nastavak Noći muzeja 2018. planirana su predavanja sportskih klubova i sportskih udruga s područja Slatine u razdoblju od 07.02. do 24.02.2018. s ciljem predstavljanja njihova rada, njihovih članova i uspjeha koje su ostvarili na natjecanjima. Navedena predavanja održavat će se u potkrovlju Zavičajnog muzeja Slatina srijedom i petkom u poslijepodnevnim terminima.

Predstavljanje Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina održat će se u petak 09.02.2018. s početkom u 18:00 sati u Zavičajnom muzeju Slatina, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju na prezentaciji.

Linkovi: