Izvještajna skupština ŠRU „Klen“ Slatina

U domu na bajeru 16.01.2016. s početkom u 18 sati započela je s radom redovna godišnja skupština Športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina, a istu je otvorio i vodio predsjednik udruge Robert Keller. Nakon usvojenog dnevnog reda, izabranih radnih tijela i usvojenog poslovnika podnesena su izvješća o radu tijela udruge. Izvješće o radu udruge iznio je predsjednik Robert Keller koji se ukratko osvrnuo na događaje koji su obilježili rad udruge u protekloj godini. Prije svega spomenuo je Kup županije Virovitičko-podravske u disciplini lov ribe udicom na plovak kojem je naša udruga bila domaćin, a održao se na akumulaciji Javorica i na Starom bajeru. Osvrnuo se i na prošlogodišnje poribljavanje bajera konzumnim šaranom od strane ovlaštenika ribolovnog prava, te na odrađene radne akcije članova. Nakon toga financijsko izvješće podnio je tajnik Adrijano Idek, a zatim je izvješće Nadzornog odbora iznio predsjednik istog Josip Gencer.

Najveće odnosno najduže izvješće bilo je izvješće Natjecateljske komisije kojeg je podnio predsjednik Natjecateljske komisije Robert Keller istaknuvši da su natjecateljske ekipe Klena s uspjehom sudjelovale na ukupno 26 natjecanja. Od toga je izdvojio Kup županije Virovitičko-podravske na kojem je seniorska ekipa osvojila drugo mjesto u konkurenciji 16 ekipa i time se plasirala na VII. zonu. Također je spomenuo do sada najbolji uspjeh ekipe u II. ligi istok koja je nakon osam kola završila na 4. mjestu od osam ekipa. Kao još jedan vrijedan rezultat navodi obranu naslova ekipnog prvaka županijske lige, ali i pojedinačnog prvaka gdje je Adrijano Idek obranio naslov u pojedinačnom poretku. Spomenuo je i društveno natjecanje na kojem već nekoliko godina ne nastupaju natjecatelji koji se natječu u ligama, već za promjenu oni odrađuju sav posao oko organizacije i provođenja natjecanja, te navodi da će tako ostati i ubuduće. Također navodi i uspješnu organizaciju tradicionalnog XII. kupa veterana na starom bajeru. Nadalje ističe da su natjecateljske ekipe Klena osvojile prvo mjesto na Kupu TVIN-a u Virovitici, zatim Kup Općine Čađavica, Kup prvaka Virovitičko-podravske županije te Kup Općine Voćin. Od ostalih natjecanja ekipa Klena nastupila je još na 24. memorijalu Vinko Belobrk u Virovitici i Kupu Josip Silađi Joža u Čačincima. Valja napomenuti da su sva izvješća tijela udruge jednoglasno usvojena.

Nakon donošenja odluke o visini članarine, financijskog plana te plana i programa rada u posljednjoj točki dnevnog reda razno Skupštini se kao gost obratio predsjednik ŠRU „Šaran“ Bakić i ovlaštenik ribolovnog prava Damir Kireta koji je iznio podatke o obavljenom poribljavanju na području gospodarenja i ujedno predložio da se u ljetnim mjesecima organizira zajednički lov na soma s ciljem smanjenja njegove populacije. Naglasio je i da u protekloj godini ribočuvarska služba nije kažnjavala prekršitelje i da će se to ove godine postrožiti te da će se svaki prekršitelj odgovarajuće sankcionirati.

Nakon toga, Skupštini se nakratko obratio i predsjednik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić koji je pohvalio rad Udruge, posebno istaknuvši natjecateljski dio i postignute rezultate. Osvrnuo se i na Kup županije Virovitičko-podravske i VII. zonu za koje je udruga ŠRU „Klen“ Slatina i ove godine podnijela zahtjev za domaćinstvo, te je zaželio nastavak uspješnog rada Udruge i suradnje sa županijskim savezom, kao i sa ovlaštenikom ribolovnog prava ŠRU „Šaran“ Bakić.

Rad Skupštine zaključio je predsjednik udruge Robert Keller i pozvao prisutne na zajednički ručak i druženje.