Natjecatelji ŠRU “Drava” Terezino Polje ponovno pobjednici Kupa županije

I ove godine Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina bila je domaćin Kupa županije Virovitičko-podravske. Sportsko ribolovno natjecanje održalo se 08.05.2016. a sudjelovala je ukupno 21 ekipa u četiri kategorije: kadetkinje, kadeti, juniori i seniori. Mlađe kategorije natjecatelja održale su natjecanje na Starom bajeru u Slatini, dok su u isto vrijeme seniori svoje natjecanje održali na akumulaciji Javorica u Slatini.

U konkurenciji kadetkinja prijavila se samo jedna ekipa, a to je ekipa Športsko ribolovne udruge “Šaran” Orahovica. Prvo mjesto osvojila je Valentina Volenik sa ulovom od 4.190 grama, drugo mjesto Vanesa Tir sa 4165 grama, dok je treća bila Lana Sikora sa ulovom 1.620 grama ribe.

Kod kadeta se prijavilo se tri ekipe, po jedna iz Terezinog Polja, Čačinaca i Križnice. Završetkom natjecanja i vaganjem ulova prvo mjesto osvojila je ekipa kadeta “Smuđ” Križnica, drugo mjesto “Klen” Čačinci i treće “Drava” Terezino Polje. Najveći pojedinačni ulov kod kadeta imala je Lea Crlenjak iz ekipe “Smuđ” Križnica koja je ulovila 1.550 grama ribe.

U konkurenciji juniora također su sudjelovale tri ekipe. Najuspješnija juniorska ekipa su prošlogodišnji prvaci “Šarana” iz Orahovice. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Smuđ” Križnica a treće mjesto pripalo je ekipi “Drava” Terezino Polje. Pojedinačno najveći ulov kod juniora imao je Stjepan Ćerepinko član ekipe “Smuđ” Križnica sa ulovom 4.745 grama ribe.

Očekivano najveća “borba” vodila se u seniorskoj konkurenciji gdje je sudjelovalo 14 ekipa. Nakon vaganja ulova najuspješnija seniorska ekipa bila je “TVIN” Virovitica, drugo mjesto osvojila je ekipa “Drava” Terezino Polje, a treće ekipa “Šaran” Bakić. Najveći pojedinačni ulov kod seniora imao je Dražen Jovanović iz ekipe “TVIN” Virovitica sa ulovom od 5.250 grama ribe.

Sukladno ostvarenim rezultatima na kupu županije VPŽ, ekipa kadetkinja “Šaran” Orahovica i ekipa kadeta “Smuđ” Križnica plasirale su se na završnicu kupa Hrvatske za kadete koji će se održati od 01.07. do 03.07.2016. u Koprivnici, gdje će predstavljati svoju udrugu kao i Virovitičko-podravsku županiju.

Sve tri juniorske ekipe koje su sudjelovale na kupu županije VPŽ, te prvih pet plasiranih seniorskih ekipa plasirale su se na viši rang međužupanijskog natjecanja a to je kup VII. zone kao izlučno natjecanje za sudjelovanje na Završnici Kupa Hrvatske. Od juniorskih ekipa plasirale su se “Šaran” Orahovica, “Smuđ” Križnica i “Drava” Terezino Polje, a kod seniora “TVIN” Virovitica, “Drava” Terezino Polje, “Šaran” Bakić, “Linjak” Okrugljača i “Klen” Slatina.

Zbrajanjem rezultata svih kategorija pokazalo je da je ukupni pobjednik kupa županije Virovitičko-podravske Športsko ribolovna udruga “Drava” Terezino Polje što im je uspjelo drugu godinu za redom, čime je prijelazni pehar ponovno otišao u Terezino Polje.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama kadeta, kadetkinja i juniora uručio je zamjenik gradonačelnika grada Slatine g. Milan Janković, dok je seniorima nagrade uručio predsjednik Športskog ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije g. Nikica Medarić.

Ukupni rezultati:

 Kup županije 2016 b

Kup županije 2016 a

Kup županije 2016 c