Dobar nastup Klena na završnici Kupa Hrvatske HŠRS-a

Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina, kao jedini predstavnik s područja Virovitičko-podravske županije, nastupila je na završnici kupa Hrvatske HŠRS-a koji se održao u Bilju kod Osijeka od 14.07. do 16.07.2017.

Na završnici kupa Hrvatske nastupilo je 14 ekipa juniora, 9 ekipa juniorki, 12 ekipa seniorki te 18 ekipa seniora, što ukupno iznosi više od 220 sudionika natjecanja.

Završnica kupa Hrvatske započela je u petak 14.07. od 08 sati službenim treningom u lovu ribe na natjecateljskoj stazi. Nakon toga uslijedile su prijave ekipa za natjecanje, a zatim i izvlačenje sektora. No prava svečanost započela je u 18 sati u Bilju otvaranjem natjecanja na kojem su razni uzvanici uveličali ovaj događaj.

Natjecanje u lovu ribe započelo je u subotu 15.07. od 09 sati i trajalo do 12 sati, nakon čega je uslijedilo vaganje ulova. Od ribe najčešći ulovi bili su sitne uklije, babuške i američki somići, no bilo je i ulova tostolobika prosječne težine oko 500 grama koji su ujedno i donijeli pobjedu domaćoj ekipi “Amur” Darda. Za ŠRU “Klen” Slatina nastupili su Jovica Beneš koji je sa ulovom od 990 grama zauzeo 10. mjesto u A sektoru, Adrijano Idek koji je sa ulovom od 547 grama zauzeo 15. mjesto u B sektoru, te Željko Vilk koji je na zadnjem broju u C sektoru ulovio 3.407 grama ribe i time osvojio prvo mjesto. Prvog dana natjecanja naša ekipa zauzela je solidno 8. ekipno mjesto.

I drugi dan u nedjelju situacija je bila slična. Dakle, lovila se uklija i babuška, a nakon prvog sata natjecanja ponovno su krenuli ulovi tostolobika. Iako je bila dvojbena tehnika i način lova tostolobika koji su primjenjivali natjecatelji, ipak sve je bilo prema Pravilniku HŠRS-a pa su time i ulovi tostolobika bili važeći. U sektoru A Jovica Beneš osvojio je 2. mjesto sa ulovom 2.943 grama ribe, u sektoru B Željko Vilk zauzeo je 14. mjesto sa ulovom od 1.045 grama , te u sektoru C Adrijano Idek sa ulovom od 2.511 grama ribe zauzeo je 5. mjesto. Drugi dan naša ekipa zauzela je 6. ekipno mjesto.

Zbrajanjem sektorskih plasmana od oba dana natjecanja došlo se do pobjednika 64. kupa HŠRS-a, a to je ekipa “Amur” Darda. Drugo mjesto osvojila je ekipa”Amur” Vrbovec, a treće “Bjelka” Sunja. Naša udruga osvojila je vrlo dobro 6. mjesto od 18 ekipa, čime je ponovila prošlogodišnji rezultat s Kupa HŠRS-a iz Murskog Središća.

Proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca te ručak i svečano zatvaranje 64. kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza održano je u nedjelju 16.04. u Zoo Hotelu u Osijeku.

Uz spomenute natjecatelje u ekipi su još bili Robert Keller kao rezerva, Ivan Duvnjak kao kapetan i Mario Matić.