ŠRU “Klen” Slatina sudjeluje u Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina

U petak 26.01.2018. u sklopu Noći muzeja, u kojeg je uključen i Zavičajni muzej u Slatini, široj javnosti predstavila se i naša Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina. Ovogodišnje izdanje Noći muzeja koncipirano je kao dinamična manifestacija sa temom: Muzej i sport – lica i naličja sporta.

Zavičajni muzej Slatina od početka je uključen u državni projekt Noć muzeja i na zadanu temu pripremili su najbolje što slatinski kraj ima. Cilj je bio prikazati povijesni razvoj sporta u Hrvatskoj i razvoj slatinskog sporta kroz predavanja, izložbe fotografija, dokumenata, priznanja, medalja i pehara, kao i kroz dio donacije hrvatskog rukometnog reprezentativca i slatinčana Gorana Perkovca koji je donirao medalje sa olimpijade 1988. godine iz Seula. Održan je i okrugli stol pod nazivom “Druga strana sporta”, zatim nastup mladih učenika Glazbene škole Milka Kelemena, fitness za najmlađu i stariju populaciju, te turnir šahovskog kluba Slatina. Od sportova prikazani su ribolov, nogomet, rukomet, hrvanje, skijanje, atletika, stari tradicionalni sportovi i drugi.

Da bi se sve to provelo u djelo pobrinuli su se kustosi Zavičajnog muzeja Slatina povjesničarka umjetnosti Martina Gavran i arheolog Srđan Đuričić, uz ravnateljicu višu kustosicu i muzejsku savjetnicu prof. Dragicu Šuvak.

Kao nastavak Noći muzeja 2018. planirana su predavanja sportskih klubova i sportskih udruga s područja Slatine u razdoblju od 07.02. do 24.02.2018. s ciljem predstavljanja njihova rada, njihovih članova i uspjeha koje su ostvarili na natjecanjima. Navedena predavanja održavat će se u potkrovlju Zavičajnog muzeja Slatina srijedom i petkom u poslijepodnevnim terminima.

Predstavljanje Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina održat će se u petak 09.02.2018. s početkom u 18:00 sati u Zavičajnom muzeju Slatina, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju na prezentaciji.

Linkovi: