Natjecanje “Lijeskov štap”

Nakon dužeg perioda lošijih vremenskih uvjeta, sunčani i topli uskršnji ponedjeljak privukao je poveći broj sportskih ribiča na Stari bajer u Slatini gdje se 02.04.2018. održalo natjecanje u lovu ribe lijeskovim štapovima.

Organizator natjecanja ŠRU Klen Slatina pripremio je simbolične sponzorske nagrade za čak 24 natjecatelja, a glavni sponzor natjecanja bila je tvrtka Xtra Baits iz Nove Gradiške na čemu im se zahvaljujemo.

Na natjecanje se prijavilo 38 natjecatelja s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Osječko-baranjske županije, a započelo je u 10 sati i trajalo do 14 sati. S obzirom na još uvijek hladnu vodu i zbog toga još uvijek neaktivnu ribu i ulovi su bili skromni. Najbolje su lovili rubni brojevi na stazi koji su i odnijeli prva tri mjesta. Na startnom broju 1 Tihomir Hološ ulovio je 4.065 grama ribe što je bilo i više nego dovoljno za prvo mjesto. Drugo mjesto na startnom broju 38 osvojio je Branimir Dolenec sa ulovom od 3.050 grama, dok je treće mjesto na startnom broju 2 osvojio Robert Keller sa ulovom od 2.640 grama ribe.

Zanimljivost i čar ovog natjecanja je da svi natjecatelji love isključivo sa drvenim lijeskovim štapovima koje su si uglavnom sami i pripremili. Bilo je tu kratkih štapova od 1,5 m dužine pa sve onih od 7 metara, zatim lakiranih, bojanih, ravnih i grbavih. Uglavnom, svakom ribiču bilo je potrebno jedno vrijeme prilagodbe na ponašanje i akciju svojih štapova koji se uvelike razlikuju od današnjih modernih karbonskih štapova.

Sudački dio posla uspješno je odradio sudac Miroslav Braj.

Bistro!

 

Download: 

 

Foto: Kristian Šarabok, Adrijano Idek