Klen Slatina uvjerljivo osvojio Kup prvaka VPŽ

Športsko ribolovno natjecanje Kup prvaka održano je 06.10.2019. na Grabi u Križnici. Sudjelovalo je ukupno šest ekipa. Kao predstavnik ovlaštenika Zajednice športskih ribolovnih udruga Orahovica, Čačinci, Zdenci, Crnac i Voćin sudjelovala je ekipa Klen Čačinci, Zajednicu sportsko ribolovnih udruga Virovitica predstavljala je ekipa Drava Terezino Polje, Zajednicu športsko ribolovnih klubova općine Pitomača predstavljala je ekipa Greda Pitomača, dok je ispred ovlaštenika ŠRU Šaran Bakić bila ekipa Klen Slatina. Osim navedenih ekipa sudjelovala je i ekipa domaćina ŠRD Križnica iz Križnice te ekipa Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije.

Nakon vožnje kompom preko Drave u Križnicu i prijava ekipa, pristupilo se izvlačenju startnih mjesta i sektora. Svaki natjecatelj bio je postavljen na limane ili kako ih domaćini zovu gatove. Tijekom natjecanja cijelo vrijeme je puhao snažni bočni vjetar koji je u kombinaciji sa temperaturom ispod 10°C dobro propuhao i smrznuo natjecatelje. Takvo vrijeme utjecalo je i na količinu ribe koja se ulovila pa su ulovi bili nešto slabiji od očekivanog. Uglavnom se lovila deverika i žutooka, a bilo je i ulova babuške i somića.

Na natjecanju najbolje su se snašli natjecatelji Klen Slatina koji su uvjerljivo osvojili sva tri prva mjesta u sektoru a time i ekipno prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje dok je treće mjesto osvojila ekipa Greda Pitomača.

Organizatori su za prva tri natjecatelja u sektoru pripremili sektorske medalje, zatim posebno medalje za pobjednike sektora te još dodatno medalje i pehare za najbolje tri plasirane ekipe, a ekipnom pobjedniku natjecanja pripao je i prijelazni pehar.

A sektor

  1. Željko Vilk, Klen Slatina          7.045 grama
  2. Nikola Prtenjača, Greda Pitomača    6.400 grama
  3. Željko Salaj, Križnica Križnica            5.275 grama

B sektor

  1. Adrijano Idek, Klen Slatina     7.185 grama
  2. Ivan Duvnjak, Drava Terezino Polje   3.810 grama
  3. Marija Štukar, Križnica Križnica         3.765 grama

C sektor

  1. Robert Keller, Klen Slatina     6.970 grama
  2. Mario Matić, Drava Terezino Polje    4.625 grama
  3. Željko Žeravica, SRS VPŽ 4.490 grama

Prilog: Dnevnik natjecanja