Finale kupa HŠRS za kadetkinje i kadete Zagreb-Rakitje

Odličnim nastupom na izlučnom natjecanju kup županije Virovitičko-podravske na kojem je ekipa kadeta Klen Slatina osvojila prvo mjesto, kadetska ekipa ostvarila je pravo nastupa na finalu kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza koje se od 02.07. do 04.07.2021 održalo u Zagrebu-Rakitje na jezeru Juš. U konkurenciji kadeta prijavilo se ukupno 16 ekipa sa područja Republike Hrvatske, među kojima je bila i naša kadetska ekipa u sastavu Josip Žiga, David Vilk i Slaven Balint uz kapetana Željka Vilka. U konkurenciji kadetkinja nastupilo je 12 ekipa.

Prvog dana, u petak 02.07., održan je službeni trening i svečano otvorenje natjecanja te izvlačenje sektora za natjecatelje.

Slijedećeg dana, u subotu 03.07., izvučena su startna mjesta te je održan prvi dan natjecanja na kojem je naša ekipa osvojila odlično 4. mjesto. Najčešći ulovi bile su uklije a pojedini natjecatelji uspjeli su uloviti i bonus ribu – krupnu deveriku. U sektoru A Josip Žiga ulovio je 766 grama ribe što je bilo dovoljno za osvajanje odličnog 4. mjesta. U B sektoru Slaven Balint ulovio je 790 grama ribe te time osvaja 5. mjesto. U sektoru C David Vilk je ulovio 2.043 grama ribe što mu je donijelo 8. mjesto. Prvoga dana sektor C je bio sektor sa najvećim ulovima, a posebno vrijedi istaknuti nevjerojatan ulov natjecatelja Filipa Rogine iz ekipe Ivanec iz Ivaneca koji je na startnom broju C15 ulovio čak 28.662 kg ribe. Bile su to sve krupne deverike pojedinačne težine uglavnom između jednog i dva kilograma.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 04.07., naša ekipa zauzima 7. mjesto ekipno. David Vilk je u A sektoru zauzeo 8. mjesto sa ulovom od 478 grama, Josip Žiga u B sektoru osvojio je 5. mjesto u sektoru sa ulovom od 2.077 grama ribe a Slaven Balint zauzeo je 12. mjesto u C sektoru sa ulovom od 200 grama ribe.

Zbrajanjem plasmana oba dana natjecanja naša kadetska ekipa zauzela je ukupno 6. mjesto od 16 ekipa, što je odličan uspjeh. Najbolji pojedinac iz naših redova bio je natjecatelj Josip Žiga koji koji je u ukupnom pojedinačnom poretku zauzeo 8. mjesto od 50 natjecatelja. David Vilk zauzeo je 20. mjesto a Slaven Balint 27. mjesto u ukupnom pojedinačnom poretku.

Čestitke natjecateljima na odličnom nastupu na finalu završnice kupa HŠRS-a i nadamo se da će mlade snage nastaviti u još boljem ritmu na slijedećim natjecanjima.

Prilog: