4. kolo županijske lige VPŽ obilježeno olujnim nevremenom

Četvrto kolo županijske lige koje se održalo u Pitomači 01.08.2021. zasigurno će dugo ostati zapamćeno kod prisutnih natjecatelja. Dan kao i svaki drugi, barem je tako izgledalo od jutra. Izvršena je prijava ekipa, izvučena startna mjesta i natjecanje je krenulo. Nakon otprilike dva sata ribolova, miran i poluoblačan dan iznimno brzo se pretvorio u olujno grmljavinsko nevrijeme. Prvo je krenula lagana kiša na što su natjecatelji uobičajeno već spremni pa su otvorili ribičke kišobrane. No, nedugo nakon početka kiše iznenada je zapuhao vrlo jak olujni vjetar koji je nosio sve pred sobom. Letjele su naokolo posude, kante, štapovi, pa čak i ribičke platforme. Jedan kišobran promjera 2 metra nošen vjetrom doslovno je odletio oko 70 metara zaustavivši se na obližnjem drveću. Neki natjecatelji su se skrili u svoja vozila, a pojedini su ostali na svojim pozicijama i čekali prestanak oluje. Nakon nekih 20-ak minuta to se i dogodilo, ubrzo je izašlo i sunce, kao da se ništa nije dogodilo. No posljedice su ostale – polomljeno je nekoliko skupih šteka i štapova, mamci i hrana je bila prosipana od siline vjetra, natjecatelji mokri od kiše itd. Tada je vodstvo županijske lige donijelo odluku da se natjecanje prekida te su pristupili vaganju do tada ostvarenih ulova.

U takvim uvjetima najbolje se snašla ekipa Mrena Gornji Miholjac osvojivši prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je ekipa Klen Slatina I, a treće mjesto ekipa Drava Terezino Polje. Ekipa Klen Slatina II zauzela je 4. mjesto.

U pojedinačnom plasmanu u ekipi Klen Slatina I Željko Vilk je osvojio 2. mjesto u A sektoru i Robert Keller 3. mjesto u B sektoru. Kod ekipe Klen Slatina II najuspješniji je bio Tihomir Ištvanović sa osvojenim 2. mjestom u C sektoru.

Prilog: