Kup županije VPŽ na bajeru u Slatini

Domaćin ovogodišnjeg kupa županije Virovitičko-podravske bila je Športsko ribolovna udruga Klen Slatina. Natjecanje u disciplini lov ribe udicom na plovak održalo se 01.05.2022. u četiri različite kategorije: kadeti, juniori, seniorke i seniori – ukupno 14 ekipa. Seniori su natjecanje održali na starom bajeru u Slatini, dok su ostale kategorije natjecanje održali na ribnjaku u Bakiću.

U konkurenciji kadeta nastupila je jedna ekipa i to ekipa Klen Slatina koja je ujedno tim nastupom ostvarila plasman na završnicu kupa Hrvatske za kadete koji će se održati 16.-17.07.2022. na rijeci Bosut u mjestu Rokovci – Andrijaševci u blizini Vinkovaca. Za ekipu kadeta nastupili su David Vilk 1. mjesto, Josip Žiga 2. mjesto i Sven Krstičević 3. mjesto.

U konkurenciji juniora nastupila je jedna ekipa, Smuđ Križnica, sa dva natjecatelja. Oni su ovim nastupom osigurali plasman na kup VII. zone gdje će se boriti za plasman na završnicu prvenstva Hrvatske HŠRS-a koja će se održavati od 17.-18.09.2022. na jezeru Jošava kod Đakova.

Također jedna ekipa je nastupila i u konkurenciji seniorki. To je bila ekipa iz Križnice koja je ovim nastupom ostvarila plasman na kup VII. zone gdje će se boriti za plasman na završnicu prvenstva Hrvatske HŠRS-a koja će se održavati od 17.-18.09.2022. na jezeru Jošava kod Đakova.

Najveća konkurencija ekipa bila je kod seniora gdje je nastupilo 10 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Linjak Zdenci, drugo mjesto TVIN Virovitica a treće mjesto Klen Slatina. Uz navedene ekipe plasman na VII. zonu ostvarile su i ekipe Mrena Gornji Miholjac i Križnica Križnica.

Prilog: