Kup VII. zone – Klen Slatina treći

Dobrim nastupom na kupu Virovitičko-podravske županije natjecateljska ekipa Klen Slatina ostvarila je pravo prolaska na međužupanijsko natjecanje Kup VII. zone na kojem sudjeluje ukupno deset ekipa, po pet ekipa iz Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Natjecanje je održano 15.05.2022. na malom ali prekrasnom jezeru Severin u okolici Bjelovara koje obiluje kapitalnim primjercima riba. Šarana i amura gotovo da i nema ispod 10 kg težine, babuške nema ispod 1 kg, deverike su prosječno teže od 1 kg itd., stoga je natjecanje na ovom jezeru svojevrsni izazov za svakog natjecatelja jer fini pribor kojim se obično lovi nije namijenjen za kapitalne ribe koje plivaju u ovom jezeru.

Na jezeru postoje tzv. favoritska mjesta a to su pozicije gdje se riba (šaran, amur) redovito prihranjuje s obzirom da je Severin ipak voda za šaranaše. Ekipe koje su dobile takva mjesta imale su veće šanse za bolji ulov, no nije svatko tu šansu i iskoristio. Od samog početka natjecanja riba je bila aktivna, naviknuta je na bučno prihranjivanje i to ju je potaklo na hranjenje. Tijekom natjecanja kapitalne ribe često su kidale predveze no bilo je i nekoliko ulova velikih šarana koji su sretnim natjecateljima donijeli bolji plasman. Od ulova kapitalaca svakako je najzanimljiviji ulov bio smuđ koji je zagrizao na crve/glistu, a vaga je pokazala nešto više od 6 kg težine. Sretni i iskusni natjecatelj ekipe Ilova Garešnica Dražen Bengez ga je bez većih problema izvukao.

Naši natjecatelji nisu ostvarili ulove kapitalaca no dobar plasman nije izostao. U A sektoru Adrijano Idek je sa ulovom od 8.825 kg osvojio treće mjesto a glavni ulovi bili su deverike i babuške. Slično je bilo i u B sektoru u kojem je lovio Željko Vilk koji je na kraju osvojio drugo mjesto sa ukupnim ulovom 5.005 grama ribe. U C sektoru Robert Keller je izvukao lošije mjesto blizu samog kuta jezera što mu je na kraju donijelo nešto slabiji ulov i lošiji sektorski plasman – 7. mjesto sa ulovom 2.390 grama ribe. U ukupnom poretku ekipa Klen Slatina osvojila je treće mjesto, što je dobar rezultat, no nije dovoljno za plasman na završnicu kupa Hrvatske HŠRS-a jer samo prve dvije ekipe sa kupa VII. zone imaju pravo nastupa na završnici, a to su Bjelovar iz Bjelovara i Ilova Garešnica.

Prilog: