Kup Janija Sabadoša na rijeci Bosut

Športsko ribolovna udruga Karas Rokovci-Andrijaševci 25.06.2022. organizirala je na rijeci Bosut 9. po redu kup Janija Sabadoša na koji se odazvalo čak 23 ekipe. Na kupu je sudjelovala i naša ekipa u sastavu Robert Keller, Jovica Beneš i Tihomir Ištvanović dok su kapetani ekipe bili Mirko Horvat i Adrijano Idek. Zbog velikog broja ekipa na najširem dijelu rijeke Bosut kod mosta, staza je bila postavljena na obje strane obale pa je sektor A bio nasuprot sektoru B.

U sektoru A lovio je Robert Keller koji je sa ulovom od 751 gram ribe zauzeo 16. mjesto. Jovica Beneš lovio je u B sektoru gdje je sa ulovom od 1.658 grama zauzeo 11. mjesto a Tihomir Ištvanović je bio naš najuspješniji natjecatelj sa osvojenim 4. mjesto u sektoru C i ulovljenih 2.704 grama ribe. U ukupnom poretku naša udruga zauzela je 10. mjesto od 23 ekipe.

Vrijeme je bilo vruće i vrlo sparno uz dosta oblaka i grmljavine ali uglavnom bez kiše. No, taman nakon što je završilo natjecanje i vaganje ulova te kada je velika većina natjecatelja spremila pribor naišao je snažan vjetar praćen pljuskom. Srećom da je natjecanje bilo gotovo pa nije došlo do lomova skupog ribičkog pribora.

Prilog: