Klen Slatina I osvojila novi naslov prvaka županijske lige VPŽ

U nedjelju 04.09.2022. na rijeci Dravi kod Sopja održano je 6. kolo županijske lige Virovitičko-podravske županije. Od ukupno 10 ekipa sudionica županijske lige natjecanju je pristupilo njih 8, a dvije ekipe se nisu pojavile i to su Šaran Pitomača i Greda Pitomača koje su na neki način bojkotirale svoj dolazak na rijeku Dravu. Neopravdani nedolazak na sportsko ribolovno natjecanje nije nimalo sportski prema županijskom savezu kao organizatoru natjecanja županijske lige niti prema domaćinu koji na toj vodi organizira natjecanje, ali također niti prema vlastitoj udruzi, članovima i u konačnici sportskoj zajednici koji te natjecatelje i financiraju.

Staza na natjecanje bila je postavljena u cijelosti i bez prekida sektora na kamenoj obali na dijelu koji je registriran kao natjecateljska staza pri Hrvatskom športsko ribolovnom savezu. Pristup do startnog mjesta bio je omogućen vozilima svakom natjecatelju na što se treba zahvaliti lokalnim vlasnicima privatnih posjeda uz obalu rijeke Drave, gospodinu Granjašu i gospodinu Štefanoviću. Također treba zahvaliti Općini Sopje i njezinom načelniku g. Berislavu Androšu što su pokosili stazu za natjecanje te Gradu Slatini.

Ribolov na Dravi je uvijek dinamičan tako da su se natjecatelji trebali zaista naraditi sa svojim ribičkim priborom kako bi ostvarili što bolji ulov. Riba je bila aktivna a ulovi su u prosjeku bili vrlo dobri. Lovila se uglavnom plotica, podust, nosara i klen a neki natjecatelji su lovili kedera ili sveprisutnog “peša”. Najviše ribe po ekipi ulovila je ekipa Klen Slatina II čiji je ukupni ulov iznosio 22.920 grama a ta je ekipa ujedno osvojila i prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje, a treće mjesto ekipa Klen Slatina I. Nagrade najuspješnijim ekipama i natjecateljima uručio je načelnik Općine Sopje g. Berislav Androš.

Budući da je 6. kolo ujedno i posljednje kolo županijske lige u 2022. godini, odlučivalo se o ukupnom ekipnom i pojedinačnom poretku lige. U ekipnom poretku nije bilo promjena u gornjem dijelu ljestvice pa je tako ekipa Klen Slatina I zadržala prvo mjesto i osvojila novi naslov prvaka županijske lige i to 9. uzastopni naslov od ukupno 11 osvojenih naslova prvaka županijske lige. Drugo mjesto osvojila je ekipa TVIN Virovitica koja je do posljednjeg kola pokazala i dokazala da je dobra ekipa koja je sa samo dva boda zaostatka za vodećom ekipom zasluženo osvojila drugo mjesto. Treće mjesto osvojila je ekipa Mrena Gornji Miholjac.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto u županijskoj ligi osvojio je Adrijano Idek iz ekipe Klen Slatina I sa ukupno 9 negativnih bodova i ulovljenih 36.870 grama ribe. Drugo mjesto sa 21 negativnim bodom i ukupnom ulovom ribe od 27.855 grama osvojio je natjecatelj ekipe Klen Slatina II Jovica Beneš. Sa istim brojem negativnih bodova ali sa nešto manjom ukupnom težinom ribe od 26.705 grama treće mjesto osvojio je Tihomir Ištvanović također natjecatelj ekipe Klen Slatina II. Od ostalih natjecatelja naše udruge Robert Keller, ekipa Klen Slatina I, zauzeo je 4. mjesto, Željko Vilk, ekipa Klen Slatina I, 17. mjesto, David Vilk, ekipa Klen Slatina II, 23. mjesto te Leon Ištvanović ekipa Klen Slatina I 32. mjesto od ukupno 39 natjecatelja koji su sudjelovali u županijskoj ligi VPŽ.

Prilog:

Foto: Kristian Šarabok, Mario Matić

Poveznice: