Obavijest ribičima i članovima ŠRU “Klen” Slatina


Poštovani ribiči i članovi ŠRU “Klen” Slatina,

nastavno na učestale upite naših članova vezanih za obavljanje rekreativnog ribolova u vrijeme epidemije korona virusa, prenosimo Vam u nastavku obavijest Hrvatskog športsko ribolovnog saveza:

Poštovani,

Donosimo Vam priopćenje Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na upit da li se smije obavljati rekreativni ribolov na rijekama, jezerima i ribnjacima, u skladu sa odredbom stožera o kretanju i napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zbog trenutne ozbiljne epidemiološke situacije  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske apelira na sve građane da u interesu javnog zdravstva maksimalno smanje nepotrebne aktivnosti.
STOŽER CZ RH

Stoga molimo ribolovkinje i ribolovce da poštuju odluke koje su donesene od strane nacionalnog stožera, te preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije korona virusom (COVID-19).

ODLUKA O MJERAMA OGRANIČAVANJA DRUŠTVENIH OKUPLJANJA, RADA U TRGOVINI, USLUŽNIH DJELATNOSTI I ODRŽAVANJA SPORTSKIH I KULTURNIH DOGAĐAJA

ODLUKA O MJERI STROGOG OGRANIČAVANJA ZADRŽAVANJA NA ULICAMA I DRUGIM JAVNIM MJESTIMA

ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U RH

SVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO – KORONAVIRUS PREPORUKE

Slijedom navedenih odluka i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske HŠRS je otkazao sva natjecanja, organizaciju ribolovnih i ribočuvarskih ispita, skupština i svih ostalih okupljanja u organizaciji HŠRS-a do daljnjega.

Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina također do daljnjega neće provoditi nikakve aktivnosti koje zahtijevaju okupljanje dvoje ili više ljudi.