ŠRU „Klen“ Slatina pobjednik Županijske lige VPŽ 2014.

U županijskoj ligi Virovitičko-podravske županije u 2014. godini u disciplini „lov ribe udicom na plovak“ sudjelovalo je 15 ekipa. Liga se odvijala kroz ukupno 5 kola na različitim vodama i terminima prema unaprijed dogovorenom rasporedu. U nastavku vam donosimo kratak sažetak županijske lige.

Prvo kolo održalo se 04.05. na ribnjaku Grudnjak u Zdencima po katastrofalno lošem vremenu. Jak vjetar, kiša i niska temperatura itekako su utjecali na ulove, ali i na same natjecatelje. Jedna se ekipa nije niti pojavila na natjecanju, a poneki su natjecatelji morali odustati tijekom natjecanja. Loše vrijeme donijelo je i loše ulove, gotovo 10-ak natjecatelja je ostalo bez ribe. Ipak, natjecanje je uspješno završeno, a najbolja ekipa bila je „Drava“ iz Terezinog Polja, ispred ekipa „Klen“ Slatina i „Virovitica“ Virovitica.

Domaćin drugog kola 01.06. bila je udruga „Greda“ Pitomača na netom poribljenoj vodi Šodrana u Pitomači. Bonus ribe, šarani i amuri, osigurali su dobre ulove, a i donijele prvo mjesto našoj natjecateljskoj ekipi „Klen“ Slatina. Drugo mjesto zauzela je ekipa „Brežnica“ Suhopolje dok je treće mjesto osvojila „Drava“ Terezino Polje.

Treće kolo održalo se 22.06. u Virovitici na VI. I VII. ribnjaku. Relativno težak ribolov na VI. ribnjaku gdje su bila smještena dva sektora donio je i skromne ulove koji pojedinačno nisu bili veći od 3 kg, ali je zato VII. ribnjak popravio „sliku“ sa ulovima i preko 8 kg ribe po natjecatelju. Nakon četverosatnog ribolova ekipni poredak bio je isti kao i u prethodnom kolu. Prvo mjesto pripalo je ekipi „Klen“ Slatina, drugo „Brežnici“ Suhopolje i treće „Dravi“ Terezino Polje.

Nakon obilnih padalina koje su donijele veliku količinu oborinskih voda na virovitičke ribnjake, ali i odnijele dobar dio ribe kroz kanal Ođenica, I. Virovitički ribnjak je 24.08. bio mjesto odvijanja četvrtog kola županijske lige. Zahtjevan ribolov pretežito sitne ribe uz pokoju krupnu babušku činile su glavni dio ulova natjecatelja. Nakon vaganja ulova i zbrajanja rezultata prvo mjesto ponovno je osvojila naša ekipa „Klen“ Slatina, a drugo i treće mjesto pripalo je ekipama „Klen“ Čačinci i „Drava“ Terezino polje.

Peto, ujedno i završno kolo održalo se 07.09. na akumulaciji Javorica u Slatini, a domaćin je bila naša udruga. Krupnija riba nije najbolje primala pa je pobjedu donio sitni keder. Ekipa „Ođenica“ Virovitica najbolje se snašla u takvoj situaciji te je osvojila prvo mjesto, dok je odmah iza nje na drugom mjestu bila naša natjecateljska ekipa „Klen“ Slatina a na trećem „Brežnica“ Suhopolje. Nakon završenog natjecanja uslijedilo je zbrajanje rezultata svih 5 kola, što su odradili suci na čelu sa Jozom Tovarovićem, te proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca županijske lige u 2014. godini.

U ekipnom poretku nakon svih 5 kola uvjerljivo prvo mjesto od ukupno 15 ekipa osvojila je naša natjecateljska ekipa „Klen“ Slatina sa 7 negativnih bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa „Drava“ Terezino Polje sa 18 negativnih bodova i treće „Brežnica“ Suhopolje sa 22 negativna boda. U pojedinačnom poretku u konkurenciji 61 natjecatelja prvo mjesto osvojio je naš član Adrijano Idek (8 negativnih bodova), drugo mjesto Tihomir Ištvanović (13 negativnih bodova) iz ekipe „Brežnica“ Suhopolje, dok je treće mjesto osvojio također naš član Robert Keller (17 negativnih bodova). Nagrade najboljima ekipama i pojedincima dodijelio je predsjednik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić, koji se ujedno zahvalio svima na sudjelovanju i sportskom ponašanju, te najavio uključenje dodatnih ekipa u županijsku ligu slijedeće godine.

Čestitke našoj natjecateljskoj ekipi koja je napravila još jedan veliki sportski rezultat osvojivši prvo mjesto u županijskoj ligi!

Download: