Održan XI. Kup veterana na starom bajeru

Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina i ove je godine organizirala tradicionalni Kup veterana u lovu ribe udicom na plovak na kojem sudjeluju natjecatelji stariji od 40 godina. Natjecanje se održalo 27.09.2014. na natjecateljskoj vodi Stari bajer, a sudjelovalo je ukupno 10 ekipa. Ovog puta vrijeme je bilo dobro, što se pak ne može reći za ulove ribe koji su bili iznenađujuće slabi za Stari bajer. Česte i nagle promjene vremena i tlaka zraka u posljednje vrijeme itekako su utjecale na ribu što je dovelo do toga da se na starom bajeru gdje se nerijetko ulovi i do 15-ak kg ribe za 3 sata lovilo u prosjeku manje od 1 kg. No to nije obeshrabrilo natjecatelje koji su se dobro potrudili kako bi ulovili bilo kakvu ribu jer su znali da će doslovno grami odlučivati o pobjedniku, pa su zato najviše lovili sunčara jer babuška jednostavno „nije radila“.

Nakon završenog natjecanja, vaganja ribe i zbrajanja rezultata najbolja ekipa s osvojenim prvim mjestom je prošlogodišnji pobjednik ŠRD „Virovitica“ iz Virovitice. Drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina ŠRU „Klen“ Slatina, a treće mjesto pripalo je ekipi ŠRD „Đurđevac“ iz Đurđevca u čijem je sastavu bila i jedina natjecateljica na kupu veterana Lidija Orač koja je u A sektoru bila najbolja i osvojila prvo mjesto sa ulovljenih 1.310 grama ribe. Prvak staze u pojedinačnom plasmanu bio je Branimir Resner iz ekipe „Virovitica“ Virovitica sa ulovljenih 2.430 grama ribe.

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama uručio je predsjednik ŠRU „Klen“ Slatina Robert Keller koji se zahvalio svima koji su sudjelovali na kupu te najavio susret i slijedeće godine.