ŠRU „Klen“ Slatina pobjednik lige ZŠRU Slatina devetu godinu za redom!

Nakon pet održanih kola na različitim vodama natjecateljska ekipa športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina i ove je godine osvojila prvo mjesto u ligi Zajednice športsko ribolovnih udruga Slatina. Ovo je već deveta godina u nizu da je ekipa „Klen“ Slatina pobjednik lige ZŠRU Slatina, pa je tako već treći prijelazni pehar lige ZŠRU Slatina osvojila u trajno vlasništvo. U ligi je sudjelovalo 9 ekipa članica ZŠRU Slatina, a kratak pregled natjecanja je u nastavku.

Prvo kolo održano je 06.07.2014. na kanalu u Čađavici koji je zbog visokog vodostaja Drave gotovo stajao. Po relativno mutnoj vodi riba je slabo radila što je utjecalo i na ulove natjecatelja. Najviše se lovilo kratkim direktašima i to uglavnom keder (uklija), dok su natjecatelji koji su zatvarali stazu lovili i druge vrste ribe među kojima je bilo deverika, šaranaca, pa čak i jedan som. Nakon trosatnog natjecanja uvjerljivo prvo mjesto (dva prva i jedno drugo sektorsko mjesto) osvojila je ekipa „Klen“ Slatina ispred drugoplasirane ekipe „Šaran“ Bakić i trećeplasirane ekipe „Mrena“ Gornji Miholjac.

Domaćin drugog kola 20.07. bila je udruga „Amur“ Kapinci. Natjecanje se održalo na kapinačkoj bari gdje su u zadnje 2-3 godine pobjedu odnosili veliki amuri, što sada nije bio slučaj. Uhvaćen je svega jedan amur oko 4 kg težine, a natjecatelji su lovili uglavnom sitne babuške, crvenperke i grgeče. Po završetku natjecanja i zbrajanju rezultata prvo mjesto osvojila je ekipa „Klen“ Slatina, drugo mjesto ekipa „Šaran“ Sopje i treće mjesto „Smuđ“ Slatina.

Na akumulaciji Javorica u Slatini 27.07. održano je treće kolo lige ZŠRU Slatina. Zbog stalnih i obilnih kiša prilazni put ka natjecateljskoj stazi bio je blatnjav i teško prohodan, pa se na tom dijelu staze nije lovilo, stoga je natjecanje održano nasuprot natjecateljskoj stazi, dakle na betonu odnosno kupalištu. Lovio se uglavnom keder kratkim direktašima i babuška match štapovima, a prvo mjesto je ponovno osvojila ekipa „Klen“ Slatina ispred drugoplasirane ekipe „Šaran“ Bakić i trećeplasirane ekipe „Šaran“ Sopje.

Četvrto kolo održano je 10.08. na novoj i svim natjecateljima nepoznatoj vodi Ratkovićevo jezero u Josipovu. Jezero se sastoji od dva dijela, manjeg jezera na kojem je bio smješten jedan sektor i većeg jezera gdje su bila smještena dva sektora. Od riba najviše se lovio keder, babuška i deverika, a bilo je i šarana koji su natjecateljima trgali tanke sisteme. Četvrtu uzastopnu ekipnu pobjedu i prvo mjesto osvojila je ekipa „Klen“ Slatina, drugo mjesto osvojila je ekipa „Šaran“ Sopje dok je treće mjesto osvojila ekipa „Mrena“ Nova Gradiška.

Nakon što je jednom odgođeno posljednje peto kolo i dva puta promjenjena voda za natjecanje!? (Stari bajer, Kapinačka bara) održano je i završno kolo lige ZŠRU Slatina 28.09. na akumulaciji Javorica. Natjecateljska staza je ponovno bila postavljena na betonu, a ulovi su bili znatno slabiji nego što se lovilo u trećem kolu na toj vodi. Ponovno je keder odlučivao o pobjedniku, a najbolje se snašla ekipa „Šaran“ Bakić koja je osvojila prvo mjesto, ispred drugoplasirane ekipe „Klen“ Slatina i trećeplasirane ekipe „Mrene“ iz Gornjeg Miholjca.

Nakon održanih svih 5 kola uvjerljivi ekipni pobjednik lige s prvim mjestom i 6 negativnih bodova je ekipa „Klen“ Slatina. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Šaran“ Sopje sa 16 negativnih bodova, a treće mjesto ekipa „Šaran“ Bakić sa 18 negativnih bodova (isti broj negativnih bodova kao i ekipa Mrena“ Gornji Miholjac, ali s većom kilažom).

U ukupnom pojedinačnom plasmanu natjecatelja prva tri mjesta pripala su natjecateljima ekipe „Klen“ Slatina. Pojedinačni pobjednik lige i prvo mjesto osvojio je Robert Keller, drugo mjesto osvojio je Željko Vilk, a treće mjesto Adrijano Idek. Budući da se u ligi ZŠRU Slatina nagrade dodjeljuju za prvu petoricu najboljih natjecatelja u ukupnom pojedinačnom plasmanu, pehare su dobili i četvrtoplasirani Mario Matić iz ekipe „Šaran“ Sopje, te petoplasirani Renato Butka iz ekipe „Šaran“ Bakić.

Ponovno čestitamo našoj natjecateljskoj ekipi koja je devetu godinu za redom osvojila ligu Zajednice športsko ribolovnih udruga Slatina!

 Download:

 

Najbolji natjecatelji u pojedinačnom plasmanu lige ZŠRU Slatina 2014.

Najbolji natjecatelji u pojedinačnom plasmanu lige ZŠRU Slatina 2014.

Ekipni prvaci lige ZŠRU Slatina 2014.

Ekipni prvaci lige ZŠRU Slatina 2014.