Klen Slatina osvojio Kup prvaka

Virovitičko-podravska županija ima četiri ovlaštenika ribolovnog prava čiji su predstavnici iznijeli prijedlog da se krajem godine održi Kup prvaka na kojem pravo nastupa imaju po jedna najuspješnija natjecateljska ekipa sa njihovog područja djelovanja plus jedna ekipa po izboru organizatora. Domaćin ove godine 10.10.2015. bila je ekipa „Greda“ Pitomača koja je za natjecanje odabrala baru Graba u Križnici koja je nakada bila živi tok rijeke Drave. Do Križnice se vozilom može doći samo putem prijevozne skele ili kompe koja prevozi vozila preko rijeke Drave na drugu obalu.

Graba obiluje domaćim vrstama ribe kao što su žutooka, deverika, grgeč i štuka, no ima i „uvozne“ babuške. Tijekom ljetnih mjeseci na natjecanjima na Grabi se za prvo mjesto lovilo preko 10 kg pretežno žutooke, što zbog hladnijeg jesenskog vremena ovaj put nije bio slučaj.

Iako je za subotu najavljivana kiša, vrijeme je izdržalo sve do završetka natjecanja koje je počelo u 10h a završilo u 14h. U prekrasnom prirodnom ambijentu lovilo se sa drvenih skela dužim direktašima i štekom. Nakon vaganja i zbrajanja rezultata pobjednik prvog Kupa prvaka postala je ekipa „Klen“ Slatina u sastavu Željko Vilk, Robert Keller i Adrijano Idek uz podršku kapetana Damira Kirete, predsjednika ovlaštenika ribolovnog prava ŠRU „Šaran“ Bakić. Drugo mjesto osvojila je ekipa Zajednice Virovitica, dok je treće mjesto osvojila ekipa Pastrva Voćin.

Download: Rezultati Kupa prvaka 2015.