Pastrvi Voćin prijelazni pehar XII. kupa veterana na Starom bajeru

U organizaciji športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina na Starom bajeru održan je tradicionalni dvanaesti po redu kup veterana. Po kišovitom vremenu odazvalo se 8 od 11 pozvanih ekipa s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Nakon izvlačenja sektora i startnih brojeva natjecatelji su krenuli na stazu, a samo natjecanje počelo je u 9 i trajalo do 12 sati. Nakon prvih nekoliko minuta natjecanja vidjelo se da će ribolov biti iznimno zahtjevan. Naime, velika jata riba na cijelom Starom bajeru digla su se uz samu površinu vode gdje je riba tražila dodatni kisik. Svakim zamahom štapa natjecatelji su potjerali ribu sa površine koja bi se nedugo zatim ponovno vratila, ali nikako nije htjela primiti ponuđene mamce. Nagla promjena vremena uz zasigurno poneki nepoznati faktor dovelo je do toga da je pojedinačni prvak staze za tri sata ulovio samo 730 grama ribe, a čak četiri natjecatelja ostala su bez ulova. To je za ovu vodu apsolutno nezamislivo jer se samo unazad dvije godine redovito lovilo preko 10 kg ribe po natjecatelju. U teškim uvjetima najbolje je ribu lovila ekipa veterana Pastrve iz Voćina osvojivši prvo mjesto. Borba za drugo mjesto se vodila između ekipa veterana Virovitica iz Virovitice i Klena iz Čačinaca. Obje ekipe imale su zbroj od 12 sektorskih plasmana, pa je odlučivala ukupna kilaža koja je za samo jedan gram razlike otišla u korist ekipe iz Virovitice.

Za sve natjecatelje domaćin je ujutro pripremio sendviče i kavu, dok je za ručak natjecatelje čekao topli grah kojeg je odlično pripremio Anadin Delić iz Mikleuša.

Downoload: Rezultati XII. kupa veterana