Završena II. liga istok 2015. – Klen Slatina na 4. mjestu

Od 2010. godine otkako se natjecateljska ekipa Klen Slatina takmiči u jakoj II. hrvatskoj ligi istok, 2015. godina je do sada najuspješnija po ekipnom plasmanu. Osvojeno 4. mjesto u jakoj konkurenciji ekipa, od kojih su neki od natjecatelja bivši ali i sadašnji članovi hrvatske reprezentacije, izniman je uspjeh.

Kratak rezime ovogodišnjeg izdanja II. lige listok donosimo u nastavku:

Prva dva kola održala su se na sporotekućoj riječici Biđ u Cerni 02. i 03.05. Specifičnost ove natjecateljske staze je da se svi natjecatelji nalaze na dobro uređenim drvenim skelama iznad vode. Glavna riba na natjecanju bila je uklija, a ulovila se i poneka žutooka i crvenperka. Sposobnost natjecatelja da lovi krupnijeg kedera od ostalih natjecatelja uz brzinu bili su presudni za uspjeh, a najuspješniji u tome bile su ekipe Belišće iz Belišća i Amur Maroš Team Darda.

Slijedeća dva kola po iznimno vrućem vremenu održala su se na rijeci Dravi u Osijeku 13. i 14.06. kod broda Galije. Odlična natjecateljska staza koja nerijetko donosi ulove i preko 20 kg za četiri sata ribolova ovog puta nije bila na tom nivou. Lovila se uglavnom manja deverika i plotica uz poneke bonus ribe mrene i jezeve težine i do 1.8 kg, a veliki broj natjecatelja odlučio se i za lov kedera. U takvoj situaciji najbolje su se snašle ekipe Klen Slatina i Bačica-Elda Cernik osvojivši prvo i drugo mjesto oba dana.

Vremenski uvjeti za ribolov odlični, a ribolov iznimno težak – rečenica je koja ukratko opisuje ribolov na petom i šestom kolu koje je održano 11. i 12.07. na I. ribnjaku u Virovitici. Uhvatiti ribu tu subotu i nedjelju na inače ribom bogatoj vodi bio je pravi uspjeh. Oba dana rezultati u bili dosta „šareni“, a najbolje je odlovila ekipa Amur Maroš Team iz Darde osvojivši dva dana prvo mjesto. Lovio se uglavnom keder sa direktašima i do 7 m dužine, te deverika i žutooka na match.

Posljednja dva kola 19. i 20.09. održala su se na Staroj Dravi Repnjak kod Belišća. Glavna tehnika lova bili su kratki direktaši i šteka, a glavna riba ponovno keder. Najbolja ekipa oba dana s osvojenim prvim mjestom bila je ponovno ekipa Amur Maroš Team iz Darde, a ekipa Gakovac iz Novog Bezdana također je pokazala da zna iskoristiti domaći teren osvojivši oba dana drugo mjesto.

Nakon održanih svih osam kola lige uvjerljivo prvo mjesto osvojila je ekipa Amur Maroš Team iz Darde i na taj način zaslužila ulazak u 1. hrvatsku ligu. Drugo mjesto osvojila je ekipa Belišće iz Belišća, treće mjesto Bačica-Elda iz Cernika, dok je četvrto mjesto zauzela naša natjecateljska ekipa Klen Slatina. Posljednje plasirana ekipa ispada u treću ligu istok, a to je ove godine ekipa Virovitica iz Virovitice. Kompletne rezultate II. lige istok 2015. možete pogledati ovdje.

Za ekipu Klen Slatina u II. hrvatskoj ligi istok za godinu 2015. nastupili su natjecatelji Robert Keller, Željko Vilk, Jovica Beneš i Adrijano Idek uz pratnju kapetana Mirko Horvat, Dragan Vilk i Ivan Duvnjak.