Ekipa Klen Slatina treću uzastopnu godinu osvojila županijsku ligu!

U konkurenciji 15 prijavljenih ekipa u županijskoj ligi Virovitičko-podravske županije u 2016. godini natjecateljska ekipa ŠRU “Klen” Slatina ponovila je uspjeh iz prethodnih godina te je treću uzastopnu godinu osvojila naslov pobjednika županijske lige, a time i pobjednički prijelazni pehar u trajno vlasništvo. Ovaj izvrstan uspjeh ekipa je ostvarila odličnim nastupima kroz ukupno 6 kola lige na različitim natjecateljskim vodama. Ekipu Klen Slatina čine natjecatelji Robert Keller, Željko Vilk i Adrijano Idek te kapetani ekipe Mirko Horvat, Franjo Keller i Dragan Vilk.

Drugoplasirana ekipa lige u ukupnom poretku je ŠRU “Drava” iz Terezinog Polja, a trećeplasirana RK “Mrena” iz Gornjeg Miholjca. U ukupnom pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojio je Robert Keller iz ekipe Klen Slatina, drugo mjesto Adrijano Idek također iz ekipe Klen Slatina dok je treće mjesto osvojio Dražen Samardžija iz ekipe Drava Terezino Polje.

Kratak pregled županijske lige 2016.:

Prvo kolo održano je 25.04. na akumulaciji Javorica gdje se po vjetrovitom vremenu uglavnom lovila uklija i deverika te poneka bonus riba babuška. Prvo mjesto osvojila je ekipa Klen Slatina, drugo TVIN Virovitica a treće Drava Terezino Polje.

Drugo kolo održano je na Šodrani u Pitomači 29.05. Glavna riba na natjecanju bio je američki somić uz poneku deveriku, babušku i šarana. Nakon vaganja ribe i zbrajanja rezultata prvo mjesto ponovno je pripalo ekipi Klen Slatina, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Mrena Gornji Miholjac a treće Pastrva Voćin.

05.06. na VI. i VII. ribnjaku u Virovitici održano je 3. kolo županijske lige. Dobro pripremljena natjecateljska staza od strane domaćina TVIN-a i lijepo vrijeme obećavalo je dobre ulove natjecatelja pa je tako prosječni ulov po natjecatelju iznosio solidnih 2.784 grama ribe, dok je ukupna količina ulovljene ribe bila 116.925 grama, što je najviše ulovljene ribe na natjecanju županijske lige u 2016. godini. Pobjednik 3. kola je iskusna veteranska ekipa Linjaka iz Okrugljače, drugo mjesto osvojila je ekipa Drava Terezino Polje dok je treće mjesto osvojila ekipa Klen Slatina.

Na Dravi u Sopju 10.07. održano je 4. kolo lige. Obećavajuća staza nije ispunila očekivanja natjecatelja jer su ulovi bili skromni, čemu su zasigurno pridonijele kiše i znatne oscilacije vodostaja u tjednu prije održavanja kola lige. U takvoj situaciji najbolje se snašla ekipa Drave iz Terezinog Polja koja je zasluženo osvojila prvo mjesto, drugoplasirana ekipa je Klen Slatina a treća Mrena iz Gornjeg Miholjca.

Peto kolo županijske lige održano je 21.08. na ribnjaku Grudnjak u Zdencima na kojem se najviše ulovilo američkih somića i šarana. Prvo mjesto u Zdencima osvojila je ekipa Drave iz Terezinog Polja, drugo mjesto ekipa domaćina Linjak Zdenci, dok je treće mjesto zauzela ekipa Pastrve iz Voćina.

Posljednje šesto kolo po sunčanom i toplom vremenu uz vrlo nizak vodostaj rijeke Drave održano je 18.09. na Dravi u Sopju. Općina Sopje podržala je sportski natjecateljski ribolov na području svoje općine i pružila podršku domaćinu ŠRU “Klen” Slatina odlično pripremivši okoliš natjecateljske vode košenjem trave duž cijele staze. Posljednje kolo odlučivalo je i o konačnom plasmanu ekipa i pojedinaca, a ulogu favorita opravdala je ekipa Klen Slatina osvojivši prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mrena iz Gornjeg Miholjca dok je treće mjesto osvojila ekipa Pastrve iz Voćina.

Odmah nakon završetka natjecanja posljednjeg kola lige proglašene su najbolje ekipe i najuspješniji pojedinci županijske lige za 2016. godinu. Medalje i pehare ekipama i pojedincima uručili su predsjednik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić te tajnik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije i voditelj županijske lige Jozo Tovarović.

Download: