Županijski kup Virovitičko-podravske županije

07.05.2017. na bari u Budakovcu održan je Županijski kup Virovitičko-podravske županije. Prijavilo se 16 seniorskih ekipa, a skuladno pravilniku HŠRS-a natjecanje je trajalo 3 sata. Najčešći ulovi bile su crvenperke, žutooke i deverike. No svakako najzapaženiji ulovi bili su ulovi Tomislava Gradinjana iz ekipe Dravica Gradina koji je ulovio danas rijetko viđenog linjaka težine oko 800 grama, te ulov Kristiana Šaraboka iz ekipe Mrena Gornji Miholjac koji je ulovio zlatnog karasa veličine dlana. Linjaci, a pogotovo zlatni karasi danas su izuzetno rijetki ulovi, pa su ovo hvale vrijedni uspjesi natjecatelja ali i pokazatelj izvanrednog stanja i očuvanosti Budakovačke bare.

Nakon vaganja ulova i zbrajanja rezultata suci Ena Milnović, Jozo Tovarović i Nikica Medarić proglasili su najuspješnije pojedince i ekipe, te uručili raspise za natjecanje Kupa VII. zone za prvih pet plasiranih ekipa, a to su:

  1. Ođenica Virovitica
  2. Linjak Zdenci
  3. Drava Terezino Polje
  4. Mrena Gornji Miholjac
  5. Klen Slatina

Budući da se ekipa Ođenica Virovitica odmah izjasnila da nema namjeru ići na natjecanje Kupa VII. zone, njihov raspis je uručen šesto plasiranoj ekipi TVIN Virovitica.

Prilog: