Realizacija projekta “Oživimo Stari bajer” uz financijsku potporu VPŽ

Organiziranim radnim akcijama članova Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina realiziran je projekt pod nazivom “Oživimo stari bajer”. Podsjetimo, navedeni projekt provodi se uz financijsku podršku Virovitičko-podravske županije temeljem provedenog javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga koji su od općeg interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2017. godini.

U skladu sa odobrenim financijskim sredstvima prvo je nabavljena oprema nužna za provođenje odobrenog projekta nakon čega se pristupilo realizaciji istog. Radnim akcijama članovi Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina uredili su sjeverni dio obale Starog bajera do nekadašnjeg poduzeća Gaj, gdje su pokosili gusto raslinje, kupinu i trsku, te uklonili sav pronađeni glomazni otpad. Na očišćenu površinu tijekom jeseni posadit će se sadnice oraha koje će u budućnosti svojim krošnjama svim posjetiteljima i sportskim ribolovcima pružiti zaštitu od sunca te pridonijeti ljepšem doživljaju i ugođaju prilikom boravka.

Provedenim projektom Športsko ribolovna udruga “Klen” Slatina i njezini članovi, kao i svi sportski ribolovci, dobili su jedan novi dio staze za odvijanje sportskog i rekreativnog ribolova uz uredniji i čišći okoliš.

Zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji na pruženoj potpori u realizaciji navedenog projekta, kao i svim članovima volonterima Športsko ribolovne udruge “Klen” Slatina koji su sudjelovali u provedbi projekta.