3. mjesto Klena na kupu u Svetoj Mariji, kanal HE Dubrava

Kao pripremu za nastup na 9. i 10. kolu prve hrvatske lige, natjecateljska ekipa ŠRU Klen Slatina nastupila je na Kupu prijateljstava ŠRD Klen Sveta Marija koji se održao u sklopu manifestacije ljeto ribe uz Dravu u subotu 04.08.2018. na odvodnom kanalu hidroelektrane Dubrava kod mjesta Sveta Marija. Vrlo brza voda i velike ribe pravi su izazov za svakog natjecatelja ali i ozbiljan test izdržljivosti ribolovnog pribora. Gotovo da nema natjecanja na toj vodi a da netko od sudionika ne polomi neki dio skupog natjecateljskog pribora. U to su se uvjerili i naši natjecatelji koji su također imali lomove pribora.

Početkom natjecanja lovila se uglavnom sitna mrena da bi kasnije tijekom natjecanja krenula krupnija riba preko kilograma težine, poglavito nosara i plotica, dok su krupne mrene preko 3 i više kg uspješno bježale sa udica.

Na natjecanju sudjelovalo je 9 ekipa, a naša udruga osvojila je 3. ekipno mjesto. Za Klen Slatinu nastupili su Željko Vilk sa osvojenim 2. mjestom u sektoru A, Jovica Beneš sa osvojenim 5. mjestom u sektoru B i Adrijano Idek sa osvojenim 7. mjestom u sektoru C.

Slijedeći dan održano je i pojedinačno nagradno natjecanje pod nazivom Velika nagrada Svete Marije gdje je domaćin osigurao sponzorske nagrade za sve sudionike natjecanja.