Posljednja dva kola prve hrvatske lige HŠRS-a na Bosutu u Vinkovcima

Posljednja dva kola (11. i 12. kolo) prve hrvatske lige Hrvatskog športsko ribolovnog saveza održana su 22. i 23.09.2018. na rijeci Bosut u Vinkovcima. Iako se natjecanje prvotno trebalo održati na stazi izvan grada kod naselja Trbušanci, zbog zatravljenosti vode natjecanje tamo nije bilo moguće pa su voditelj i menadžer lige na prijedlog domaćina donijeli odluku da se natjecanje prebaci u grad.

Žustra borba vodila se za prvaka lige, ali također i za opstanak u ligi. Znalo se je da će svaka riba biti presudna pa se su svih 12 ekipa pojavile u petak na službenom treningu i održale završne pripreme za odlučujuća dva natjecanja. Za prvaka u najužem krugu bile su ekipe Glavatica Pfeifer Sensas Prelog, Klen Sveta Marija i Bjelka GME Sunja, dok su se za ostanak u ligi borile ekipe Linjak Palovec, Ivanec Ivanec, Klen Slatina i Rak Rakitje. Odlučujući vikend natjecanja obilježila je pak iznenadna tužna vijest da je kapetan i dugogodišnji natjecatelj ekipe Bjelka GME Sunja g. Dragutin Vondrak, koji je bio prisutan u petak na treningu ekipe, preminuo u noći sa petka na subotu u Vinkovcima. Iskrena sućut obitelji i ekipi! Zbog navedenog događaja u subotu je ekipa Bjelka GME Sunja nastupila samo sa trojicom natjecatelja, bez njihovog ponajboljeg natjecatelja i reprezentativca Dejana Vondraka. To je donekle i udaljilo spomenutu ekipu od mogućeg naslova prvaka lige.

Glavna riba na natjecanju bio je keder uz bonus ribe žutooke i babuške. Najbolja ekipa u subotu bila je Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa osvojenim prvim ekipnim mjestom. Drugo mjesto osvojila je ekipa Klen Sveta Marija, a treće Zagreb Topfishing Garbolino BT. Naša ekipa Klen Slatina zauzela je 9. mjesto.

U nedjelju prvo mjesto osvojila je ekipa Sava Županja, drugo Klen Sveta Marija, a treće mjesto Zagreb Topfishing Garbolino BT. Ekipa Klen Slatina je popravila je rezultat od subote i zauzela ekipno 8. mjesto.  Ovim rezultatima novi prvak prve hrvatske lige HŠRS-a postala je ekipa Klen Sveta Marija ispred drugoplasirane ekipe Glavatica Pfeifer Sensas Prelog. Treće mjesto u ukupnom poretku osvojila je ekipa Bjelka GME Sunja. Posljednje tri plasirane ekipe na ukupnoj tablici ispadaju u drugu ligu a to su Ivanec iz Ivanca, Klen Slatina i Linjak Palovec.

Ekipa Klen Slatina natjecanje u prvoj hrvatskoj ligi HŠRS-a završila je na 11. mjestu od 12. ekipa. Može se reći da je bio vidljiv nedostatak iskustva lova na vodama prve hrvatske lige i da je uz malo sportske sreće rezultat mogao biti puno bolji. No, natjecatelji ekipe Klen Slatina u sastavu Robert Keller, Adrijano Idek, Jovica Beneš, Željko Vilk i Tihomir Ištvanović uz kapetana Mirka Horvata nisu nezadovoljni rezultatom i nadaju se brzom povratku u najjaču ligu u Hrvatskoj, a do tada nastupat će u drugoj hrvatskoj ligi istok HŠRS-a.

Kompletne rezultate prve hrvatske lige HŠRS-a možete pogledati u rubrici Lige HŠRS-a.