Održano natjecanje VII. zone na Skresovima u Garešnici

Međužupanijsko natjecanje VII. zone, na kojem sudjeluju najbolje plasirane ekipe sa županijskih natjecanja iz Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, održano je 26. svibnja 2019. na jezeru Skresovi u Garešnici. Od mogućih 10 seniorskih ekipa sudionika natjecanja prijavilo se njih 9, među kojima je bila i naša ekipa ŠRU „Klen“ Slatina. Kod mlađih kategorija prijavile su se samo ekipe iz Virovitičko-podravske županije i to jedna ekipa juniorki te dvije ekipe juniora.

Glavna tehnika ribolova bila je match, dok su pojedini natjecatelji uspješno lovili i štekama. Od riba najviše je bilo ulova babuški, te ponešto deverike, patuljastih somića i kedera.

Kod seniora uvjerljivo prvo ekipno mjesto osvojila je ekipa domaćina Ilova Garešnica, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Udica Grubišno Polje. Treće mjesto zauzela je ekipa Štuka Čazma a naša ekipa osvaja 4. mjesto. Najuspješniji pojedinac ŠRU Klen Slatina bio je Željko Vilk sa osvojenim drugim sektorskim mjestom i ulovom od 3.790 grama ribe.

Na završnicu Kupa Hrvatske za 2019. godinu plasirale su se ekipe seniora Ilova Garešnica i Udica Grubišno Polje, ekipa juniorki Šaran Orahovica te ekipa juniora Smuđ Križnica.

Prilog: Dnevnik natjecanja