Na slatinskom Bajeru udruga veterana vojne policije održala memorijal „Stjepan Stevo Eri“

Na slatinskom Bajeru u prostorijama ribičkog doma ŠRU „Klen“ Slatina Udruga veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije 01.06.2019. provela je treći po redu memorijalni turnir „Stjepan Stevo Eri“ u spomen na poginulog hrvatskog vojnika, dragovoljca i jednog od prvih pripadnika Vojne policije iz Domovinskog rata Stjepana Erija.

Uoči Memorijala, 30. svibnja, na dan koji su članovi udruge odabrali njemu u spomen, njegovi suborci i članovi obitelji posjetili su njegovo posljednje počivalište na mjesnom groblju u Kapincima. Također redovito svake godine posjećuju spomen-obilježje podignuto na mjestu njegove pogibije, na šumskom putu nedaleko Ćeralija gdje je 13. svibnja 1991. godine nagazio na dvije mine, nakon čega je i preminuo.

I ovogodišnji memorijal okupio je brojne hrvatske branitelje, članove braniteljskih udruga s područja grada Slatine, ali i Virovitičko-podravske županije, kao i predstavnike udruga veterana vojne policije iz Zadra, Ogulina i Kutine, te iz Orašja, Stolca i Busovače koji su također doputovali izraziti svoju potporu, budući da Zajednica udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH obuhvaća sve pripadnike hrvatskoga korpusa vojne policije pa su tako u Zajednicu uključene, osim udruga iz Hrvatske, i one iz bosanske Posavine i Hercegovine, koje su jedne drugima velika potpora u radu. Memorijalu su nazočili i uvaženi gosti: predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH Josip Adžić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik udruge HVIDR-a Slatina i gradskog Odbora za branitelje Ilija Nikolić te brat poginulog Stjepana, Ivica Eri.

U sklopu 3. memorijala „Stjepan Stevo Eri“ uslijedila su natjecanja u tri discipline: visećoj kuglani, elektronskom pikadu i popularnoj kartaškoj igri Bela.

U visećoj kuglani najuspješniji su bili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od PTSP-a iz Nove Bukovice, drugo mjesto osvojila je Udruga HVIDR-a Slatina, a treće Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ. U pojedinačnoj konkurenciji u ovoj disciplini kao najbolji slavio je Ivan Tomljanović (PTSP N. Bukovica), drugi je bio Marin Paršić (HVIDR-a Slatina), a treći Darko Meter (PTSP N. Bukovica).

U pikadu najbolja je bila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, drugo mjesto zauzela je ekipa PTSP-a Nova Bukovica, a treće Udruga HVIDR-a Slatina. Pojedinačno najbolji je bio Ivo Sekić (UDVDR Slatina), drugi je bio Željko Takač (PTSP N. Bukovica), a treći Damir Bogati (UDVDR Slatina).

U beli su najuspješniji bili su predstavnici UDVDR-a Slatina, druga je bila ZUiČ HVIDR-a VPŽ, a treći Temeljni ogranak UHDDR-a Bakić. U posebnoj kategoriji bele zlatne medalje osvojili su Gojko Randelj i Slavko Boljevac.

Ukupni pobjednik turnira bila je Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina.

Medalje i priznanja najboljima, kao i pehar najuspješnijoj ekipi uručili su predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, zamjenik župana Darko Žužak, predsjednik Zajednice udruga vojne policije iz Domovinskog rata RH Josip Adžić, predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ i županijskog Odbora za branitelje Mato Bubaš, Ivica Eri i predsjednik udruge domaćina Dragan Lacković.

Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina je i ovaj put braniteljima dala svoj ribički dom na korištenje te na taj način podržala rad i drugih udruga sa područja Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Izvor: RadioSlatina.hr; mf/Foto: Mihaela Feldi, D. Fišli, UVVP VPŽ