Posljednja dva kola II. lige istok na rijeci Savi kod Mačkovca

Na rijeci Savi kod naselja Mačkovac uz Novu Gradišku 21. i 22.09.2019. održana su posljednja dva kola, 7. i 8., II. lige istok HŠRS. U ligi se vodila borba za prvaka, ali isto tako i borba za o(p)stanak u ligi. Za prvaka najviše šanse imala je do tada prvoplasirana ekipa Amur Darda ali je i ekipa Udice Donji Miholjac  imala realne šanse za osvajanjem prvog mjesta u slučaju kiksa Amura. Borba za opstanak u ligi vodila se ponajviše između posljednje dvije plasirane ekipe na tablici, Klen Nova Gradiška i Šaran Bicko Selo, a glavni cilj ekipe Klen Slatina bio je zadržavanje trećeg mjesta u ukupnom poretku.

Sedmo kolo nije donijelo velika iznenađenja. Domaćin natjecanja Bačica Cernik opravdao je ulogu favorita na svojoj vodi i osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto zauzela je ekipa Belišće iz Belišća, dok je treće mjesto osvojila naša ekipa Klen Slatina. Ukupni poredak na tablici se neznatno promijenio, ekipa Belišća je sa osvojenim 2. mjestom izjednačila bodove sa ekipom Klen Slatina, dok je Bačica Cernik smanjila zaostatak za Klen Slatina i Belišćem na jedan bod. Ulovi su bili vrlo dobri, a prvak staze Mario Tančak imao je čak 20.660 grama ribe.

U nedjelju se situacija znatno zakomplicirala. Drugoplasirana ekipa Udice Donji Miholjac zauzela je 7. ekipno mjesto, posljednje plasirana ekipa lige Klen Nova Gradiška osvojila je 1. mjesto, a pretposljednja ekipa lige Šaran Bicko Selo osvojila je drugo mjesto. Ekipa Klen Slatina je za 80-ak grama ribe izgubila jedan plasman koji je toga dana bio izuzetno bitan, pa je zbog tog peha umjesto ponovno treća završila na 6. mjestu. Takav poredak doveo je do toga je Udica Donji Miholjac u konačnom poretku lige pala sa drugog na treće mjesto, Klen Slatina pao s trećeg na peto mjesto, a dvije ekipe između kojih se vodila borba za opstanak su se spasile pa je iz II. lige iznenađujuće ispala do tada šestoplasirana ekipa Gakovac Novi Bezdan. Zbilja čudan dan! No, zato dobri ulovi nisu izostali niti drugi dan kada se ponovno lovilo i do 20 kg ribe po natjecatelju.

Ekipni prvak postala je ekipa Amura iz Darde, a pojedinačni prvak lige postao je njihov član Novica Hostić. Naša ekipa Klen Slatina dobila je pojedinačnog doprvaka druge lige a to je Tihomir Ištvanović koji je sjajnu godinu okrunio drugim mjestom u snažnoj konkurenciji 40 natjecatelja II. hrvatske lige istok HŠRS-a.

Konačne rezultate druge lige istok možete pogledati u rubrici Lige HŠRS-a.

Foto: David Vilk