Krenula su i natjecanja II. hrvatske lige istok HŠRS-a

Krenula su i prva natjecanja pod okriljem Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, pa tako i II. hrvatska liga istok u kojoj sudjeluje ekipa Klen Slatina. Podsjetimo, zbog epidemije s korona virusom sva natjecanja koja je u 2020. godini trebao organizirati HŠRS otkazana su, pa su natjecatelji sa velikim iščekivanjem dočekali početak nove natjecateljske sezone.

Prvo kolo II. hrvatske lige istok održano je na staroj Dravi Repnjak kod Belišća. Niske temperature i povremene kiše utjecale su na temperaturu vode i na same ribe, pa je tako i mrijest riba odgođen. To se najbolje vidjelo na samoj vodi kada se babuška aktivno mrijestila uz samu obalnu vodenu vegetaciju, a ulovljene deverike i žutooke imale su izražene izrasline po tijelu.

Od 8 ekipa koje sudjeluju u ligi naša ekipa zauzela je posljednje mjesto. Najuspješnija ekipa bila je Klen iz Majura sa prvim mjestom, drugo mjesto osvojila je ekipa Udice iz Donjeg Miholjca dok je treće mjesto osvojila ekipa Bačica iz Cernika.

Loš start na prvom kolu ekipa se nada popraviti na slijedećem koje će se održati 30.05.2021. na akumulaciji Banova Jaruga.

Prilog: