Ekipe ŠRU Klen Slatina osvojile 1. i 3. mjesto na fišijadi u Čačincima

U sklopu cjelodnevnog programa obilježavanja dana Općine Čačinci 12.04.2014., koji je organizirala Općina Čačinci i Turistička zajednica Čačinci a potpomognuto je donacijom PP Orahovica, u Čačincima na Trgu dr. Franje Tuđmana održano je i natjecanje u pripremi fiš paprikaša, tzv. fišijada. Na spomenutom natjecanju sudjelovalo je ukupno 13 ekipa s područja cijele regije, a domaćin je svakoj natjecateljskoj ekipi osigurao majice te pehare za tri najbolje ekipe.

„Najteži“ posao imao je stručni žiri koji je ocjenjivanjem kušanih porcija fiš paprikaša trebao izdvojiti tri najbolje ekipe, pa je tako prvo mjesto odnijela naša ekipa ŠRU „Klen“ Slatina II u sastavu Josip Gencer i Z. Hufnagel. Drugoplasirana ekipa bila je ekipa Zlatka Tomšića iz HPD Orahovica, dok je treće mjesto osvojila i druga naša ekipa ŠRU „Klen“ Slatina I u sastavu Bogdan Jarić i Zdravko Fricenšaft.

Pehare najboljim ekipama uručio je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, a nakon proglašenja pobjednika natjecanja slasne porcije fiš paprikaša podijeljene su posjetiteljima.

 

Izvor:   TZ Čačinci; ICV